תואר שני בלימודי משפט ועסקים באסיה

תכנית חדשה לתואר שני בלימודי אסיה עם  התמחות במשפט ועסקים באסיה

ראשי התכנית ד"ר: נמרוד ברנוביץ (' החוג ללימודי אסיה ו ) פרופ' שולמית אלמוג ( הפקולטה למשפטים )
תיאור התכנית: מטרת התכנית היא להכשיר מומחים למשפט והתנהלות עסקית באסיה. השינויים שהתחוללו במערכת הבינלאומית בעשורים האחרונים הפכו את אסיה למוקד כלכלי ופוליטי רב השפעה בעולם . הגברת חשיפתה של ישראל לשוקי אסיה מצויה כיום בלב פעילותם של גופים פרטיים וציבוריים כאחד, ביניהםחברות מסחריות, משרדי ממשלה וארגונים ציבוריים. תחומים מרכזיים ש בהם תתמקד התכנית יהיו מסחר,  כלכלה ועסקים, שבהם הצורך בשילוב שבין משפט ללימודי אסיה בולט במיוחד .
התכנית משלבת את המומחיות האקדמית והניסיון המקצועי הקיימים ב חוג ללימודי אסיה ובפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה . החוג ללימודי אסיה מתמקד בלימודי אסיה המודרנית ומציע קורסים רבים העוסקים בתחומים מעשיים. הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה שמה דגש מאז היווסדה על בינתחומיות ורכשה לעצמה שם הודות לשילוב העשיר שהיא מציעה בין תחום המשפט ותחומי ידע אחרים .

קהל יעד: התכנית מיועדת ל בוגרי לימודי אסיה/מזרח אסיה ו למשפטנים בעלי תואר ראשון במשפטים ( LL.B *)

תנאי קבלה: בוגרי תואר ראשון במוסדות מוכרים להשכלה גבוהה בארץ או בחו ל" בלימודי אסיה/מזרח אסיה או בלימודי משפטים שסיימו את לימודיהם לתואר בציון סופי של 80 לפחות .
מתכונת לימודים ותארים: בתכנית שני מסלולים שונים שבמסגרתם ני תן לקבל שני תארים שונים :
מוסמך בלימודי אסיה ( .M.A) עם התמחות במשפט ועסקים באסיה ( ספח ) או מוסמך במשפטים ( LL.M) עם התמחות
במשפט ועסקים באסיה ( ספח . ) תלמידים בשני המסלולים ילמדו ארבעה קורסי ליבה דומים, ביניהם: משפט מסחרי באסיה, כלכלה ועסקים בסין או בהודו, ומשפט עסקי בסין. בנוסף ילמדו התלמידים קורסי מבוא ובחירה בהתאם למסלול שבחרו .
משך ה תכנית ו זמני השיעורים: ניתן לסיים את הלימודים לתואר תוך שנה קלנדרית. הלימודים יתקיימו
יומיים בשבוע.

שכר לימוד: כנהוג באוניברסיטה בתואר שני .
* לתכנית יוכלו להתקבל גם בוגרי תחומים אחרים, שיחויבו בלימודי השלמה .