תוכנית למצטיינים: עסקים באסיה ואופקים- תואר ראשון

עולם העסקים ופסגת האקדמיה נפגשים באסיה
מסלול לימודים מיוחד: תכנית עסקים באסיה ותכנית אוֹפקים למצטיינות ולמצטיינים באוניברסיטת חיפה

תכנית הלימודים עסקים באסיה הנה התכנית הראשונה והיחידה בישׂראל המשלבת בין לימודי אסיה המודרנית, לימודים בסיסיים מתחום הניהול והתנסות מעשׂית, כדי לאפשר לבוגריה הבנה כוללת של ההתפתחות הכלכלית והעסקית במזרח ובדרום אסיה, חשׂיפה לחברות וארגונים, והשתלבות מהירה בשוק העבודה.

תכנית אופקים הינה תכנית המצטיינות והמצטיינים של אוניברסיטת חיפה, האוספת אליה מדי שנה עד 15 סטודנטיות וסטודנטים בעלי נתונים אישיים יוצאי דופן, מעניקה להם מלגת לימודים מלאה, וגישה למרצות, למרצים, ולקורסים הטובים ביותר שיש לאוניברסיטה להציע. כמו כן מאפשרת התכנית חופש לעצב את תכנית הלימודים, תוך ליווי אישי והקפדה על רמה אקדמית גבוהה במיוחד.
המסלול המשולב קושר בין עולמות תוכן אלה, במטרה להקנות לטובות ולטובים ביותר ידע וכלים קונצפטואליים בעלי אוריינטציה עסקית-מעשׂית, התמחות באזור המתפתח ביותר בעולם, וכישורים אקדמיים ברמה הגבוהה ביותר. שילוב זה תואם את המגמות העכשוויות בשוק העבודה ובעולם האקדמי, המייחסות חשיבות רבה לחשׂיפה רב-תרבותית, כישורים מקצועיים מתקדמים, ויכולות לשלב באופן אנאליטי ויצירתי בין עולמות תוכן מגוונים ואף מנוגדים לכאורה.

מסלול זה דורש השקעה רבה בלימודים, תוך ציפייה כי עד סוף התואר הראשון ירכשו התלמידות והתלמידים יכולות ניתוח ומחקר ברמות גבוהות בהרבה מן הממוצע. ידרשו עמידה בסף הצטיינות בסוף כל שנה (ממוצע כולל 86 לפחות), עמידה בעומס קריאה גבוה משמעותית מהרגיל בתאר ראשון, כמו גם כתיבת עבודות רבות יותר.
המסלול מתאים לחובבי/ות לימוד והשׂכלה, שניחנו בסקרנות טבעית, שעתידים ועתידות להשתלב בעמדות מנהיגות בתחומי העשׂייה השונים ובתרומה לחברה.

המסלול נלמד במסגרת תואר ראשון חד-חוגי בחוג ללימודי אסיה. תלמידי המסלול נדרשים להשלים 120 נקודות זכות במהלך שלוש שנות לימודיהם, המורכבות מ-80 נ"ז בחוג ללימודי אסיה (מבואות, קורסים ייעודיים על שווקי אסיה, קורסי שפה אסייתית, פרויקט גמר "עסקים באסיה", התנסות מעשית אופציונלית, קורסי בחירה בחוג ללימודי אסיה), 24 נ"ז בתכנית אוֹפקים (קורסי ליבה, סמינר מחלקתי, פרויקט גמר), ו-16 נ"ז קורסי ניהול מכלל הקורסים באוניברסיטה הפתוחים לתלמידי אוֹפקים (רוב הקורסים בקמפוס, פרט לתכניות סגורות ולקורסים מתקדמים מסוימים).
בוגרי התכנית זכאים לתאר ראשון בלימודי אסיה עם ספח התמחות בעסקים באסיה וציון השתייכותם לתכנית אוֹפקים.