סגל תקני

ד"ר נמרוד ברנוביץ'
יו"ר ועדת המ"א

תרבות, חברה ופוליטיקה בסין העכשווית (תרבות פופולארית; פוליטיקה תרבותית; תרבות פוליטית; אתניות וזהות לאומית; סביבה; זיכרון קולקטיבי והיסטוריוגרפיה; מדיה; מגדר ומיניות).
פרופ' מיכל דליות-בול
סגל אקדמי, ראשת תכנית הב"א 'עסקים באסיה' ותכנית המ"א 'שווקי אסיה'

מדיה, חברה ותרבות ביפן המודרנית.
נטעלי אדמון

מלמדת סינית מודרנית.
האו-לאן וו
סגל אקדמי

מלמדת סינית - הגייה והבנת הנשמע, סינית לעסקים, סינית מ"א.
עפרה ויינשטיין-ארבל
סגל אקדמי

הוראת השפה הסינית המודרנית ותרגום ספרות סינית מודרנית.
ריקה עיני

מלמדת שפה יפנית.
ד"ר אריק מורן
יועץ לתואר ראשון
04-8288531
חוקר את ההיסטוריה המודרנית של דרום אסיה בדגש על קהילות הדרות בהרי ההימאליה. מחקריו עוסקים בהיסטוריה חברתית ופוליטית של ״ממלכות קטנות״ ובמסורות הפולחניות של קהילות באזורי ספר. המתודולוגיה שלו משלבת מחקר טקסטואלי-ארכיוני עם עבודה אתנוגרפית בשדה המחקר, לצד תיעוד פולחנים הימלאיים בסרטים דוקומנטריים.
ד"ר יורם עברון
ראש החוג
04-8288501
מלמד וחוקר מודרניזציה צבאית בסין, יחסי החוץ של סין, יחסי סין-מזה"ת, יחסי מזרח-מערב אסיה, הצטיידות צבאית.
ד"ר גיא פודולר
סגל אקדמי; נמצא בשבתון במהלך סמסטר ב' תשפ"א

קוריאה המודרנית ובת זמננו: זכרון והנצחה, מורשת ולאומיות ספורט, דיפלומטיית ספורט, ודיפלומטיה תרבותית.
מר אלכס צ'רניאק
04-8240654
בלשן ופילולוג, מלמד את השפות העתיקות והמודרניות של דרום אסיה, כולל הינדי, סנסקריט, טיבטית, ועוד.
פרופ' רותם קובנר
יו"ר ועדת הדוקטורט וראש תכנית 'המרחב האסיאני'

היסטוריה של יפן, התנהגות במלחמה ביפן המודרנית, גזע וגזענות במזרח אסיה, קהילות יהודיות באסיה, התפתחות ציים וכלי שיט צבאיים בעת המודרנית.
ד"ר שחר רהב
ראש תכנית המ"א המאה האסיאנית'

אני היסטוריון של סין המודרנית. מחקרי עוסקים באינטלקטואלים ופוליטיקה בסין של המאה העשרים. אני מתעניין בקשרים שבין חזון אידאולוגי וחיי היום-יום.
פרופ' ארנית שני
04-8249382
מלמדת וחוקרת פוליטיקה והיסטוריה של הודו המודרנית.
סיגל שניידר
סגל אקדמי

מלמדת יפנית מודרנית, ומתמחה בתרגום טכני.

סגל נוסף

נטע קלמנסון

מינג׳ונג קו
עמיתי הוראה

מלמדת קוריאנית מודרנית. תחומי העניין: בלשנות, קוריאנית, מונגולית, מגע בין לשונות
עו
עו"ד יצחק בן חיים

054-4420224
תחומי הוראה: משפט מסחרי, משפט ציבורי ומשפט חוקתי.
ד"ר גיל ברוש
עמיתי הוראה

גיל מילא מגוון תפקידי ניהול בענף ההייטק במשך שנים רבות ובשנים האחרונות עבר לעסקים פרטיים, בשילוב הוראה אקדמית. לגיל תואר ראשון בהנדסת תעשיה וניהול מאוניברסיטת ת"א, תואר שני במנע"ס מאוניברסיטת בוסטון בארה"ב ודוקטורט במנע"ס מאוניברסיטת חיפה. תחום המחקר בו עוסק גיל הינו ההייטק הישראלי, בדגש על חברות בת מקומיות של תאגידים רב-לאומיים. תחומי ההוראה של גיל הינם: חדשנות ויזמות עסקית, תעשיית ההייטק הישראלית, אסטרטגיה עסקית ושיווק בינלאומי.
עו
עו"ד צברית קים עזרא
עמיתי הוראה

בוגרת האוניברסיטה העברית (סוציולוגיה, אנתרופולוגיה ומזרח אסיה), M.B.A מהמכללה למנהל (ניהול בינלאומי), זוכת מלגת ממשלת קוריאה ללימודי תואר שני, התמחות במנהל עסקים ותואר במשפטים, המרכז הבינתחומי, הרצליה. שגרירה של כבוד-משרד התיירות הקוריאני, בעלת בית ספר לקוריאנית (צברית בקוריאה), משפטנית, מנהלת מחלקת חוזים והתקשרויות בחברת סינוהיידרו קורפורשן לימיטד. תחומי עניין: עסקים, כלכלה, משפט תאגידי, שפה, חברה ותרבות קוריאה.
ד"ר אמיר להט
עמיתי הוראה

PhD בפקולטה לניהול באוניברסיטת חיפה. דוקטורט בתחום התמחות: ניהול, אסטרטגיה ושיווק. תזה בתחום התמחות: בנקאות ומשפט עסקי. מרצה באוניברסיטת חיפה ובמכללות האקדמיות נתניה וצפת. פירוט הקורסים בתואר :MBA Strategic Marketing Management, ניהול השיווק. בתואר :MALeadership & Organizational Innovation, ניהול היזמות, ניהול משא ומתן עסקי, יסודות הניהול הפיננסי, דיני ניירות ערך, הדירקטוריון והממשל התאגידי.
מאיה חן
עמיתי הוראה

מלמדת כלכלה ועסקים, תרבות ופוליטיקה בטאיוואן. תחומי עניין: חברה, כלכלה ועסקים במזרח אסיה
ד"ר אורי קפלן
עמיתי הוראה

אורי קפלן מתמחה בדתות מזרח אסיה ובלימודי קוריאה. הוא התגורר כ-12 שנה במזרח הרחוק וקיבל את הדוקטורט מאוניברסיטת דיוק בארה"ב. אורי חיבר מספר מאמרים על הבודהיזם והקונפוציוניזם בקוריאה, וכן את הספרים: Buddhist Apologetics in East Asia (Brill), Monastic Education in Korea (UHP), סיפורי חוכמה מן המזרח, ו-מראה אל מסורת הזן (פרפנצ'ה).

ד"ר גיא אלמוג
עמיתי מחקר

סיים תואר שלישי בחוג ללימודי אסיה באוניברסיטת חיפה. עובד בשנתיים האחרונות כאנליסט בכיר למודיעין סייבר בחברת IntSights Cyber Intelligence. לימד בעבר באוניברסיטת חיפה כמרצה מן החוץ במסגרת התוכנית "המרחב האסייני" ובטכניון במסגרת התוכנית "דרך הרוח".
ד"ר איתמר תאודור
עמיתי מחקר

חוקר הינדואיזםֿֿ, במיוחד הבהגווד גיטא והבהאגווטה פוראנה. עוסק גם בלימוד השוואתי של דתות, השוואה בין ההינדואיזם ליהדות והשוואה בין מסורות הודיות לסיניות.
ד"ר עתליה קרני
עמיתי מחקר

ד"ר עתליה קרני הינה אדריכלית, מרצה, מנחה פרויקטים, וחוקרת את תחום יחסי הגומלין שבין מזרח למערב ובין אדריכלות יפנית לאדריכלות המודרנית במערב. עתליה הייתה אסיסטנטית בטכניון בחיפה (בתקופות המסטר והדוקטורט) והשתלמה בכל התקופות והזרמים של תיאוריה-היסטוריה באדריכלות: למן העת העתיקה, ועד לתקופה המודרנית, לתיאוריות בעידן החדש ולפוסט מודרניזם. כמו כן, הנחתה פרויקטים של תכנון, בטכניון ובמוסדות נוספים, לרבות הנחיית פרויקטים של תכנון בנושאי אדריכלות יפנית בת זמננו. בשנת 2007, אצרה במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית בחיפה את התערוכה: "טאדאו אנדו, אדריכל בין מזרח ומערב". היא פיתחה במשך עשור  את הקורס: "מפגש בין מזרח ומערב בראי האדריכלות, האמנות והעיצוב", ולימדה אותו במשך שנים במכון אבני לאדריכלות, אמנות ועיצוב בתל-אביב. השתלמה (דרך קורסים מקצועיים והכשרה עצמית) בנושאים של: "בניה ירוקה לאדריכלים". פרסום ספרה: "קסם בית התה, אדריכלות ביפן ומודרניזם אירופי, יצא לאור בהוצאת רסלינג, תל אביב, 2018. (התפרסם בפועל בינואר 2019; בעברית).
ד"ר הלנה גרינשפון
עמיתי מחקר

הלנה גרינשפון היא חוקרת של חברה ותרבות יפנית מודרנית. מחקריה עוסקים בתרבות הצריכה, מגדר ומשפחה, מרחב פרטי וציבורי בעיר היפנית, קהילות חדשות ומגורים שיתופיים ביפן ומזרח אסיה. את הדוקטורט קיבלה מאוניברסיטת קיוטו, על מחקר שבחן את הקשר בין גלובליזציה, קפה ותרבות עירונית ביפן. התגוררה ביפן כשש שנים, מאז חזרתה ארצה מרצה בחוג ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית ומדריכה טיולי תוכן ליפן. פרסמה מספר מאמרים ופרקים, לאחרונה יצא ספרה Global Coffee and Cultural Change in Modern Japan (Routledge).

אמריטי

פרופ' יצחק שיחור