בוגרי החוג ללימודי אסיה
ד"ר גדעון אלעזר
ביליתי יותר מעשור מחיי בחוג ללימודי אסיה - מן התואר ראשון ועד השלישי. במסגרת לימודי הדוקטורט התגוררתי מספר פעמים בדרום מערב סין וביצעתי עבודת שדה בנושאים הקשורים לדת וזהות אתנית בסין העכשווית. לאחר שסיימתי את הדוקטורט הייתי פוסט-דוקטורנט במרכז לחקר המרת דת ומפגשים בינדתיים באוניברסיטת בן גוריון.
כיום אני מלמד במסלול אסיה בבר אילן וחוקר במו"פ מזרח אריאל. מחקרי עוסקים בהיבטים שונים של דת וזהות בעידן הגלובלי, בסין ובישראל.
ד"ר מיכל זלצר-לביד
ראש המגמה ללימודי אסיה באוניברסיטת בר-אילן.
סיימתי את הדוקטורט בלימודי אסיה באוניברסיטת חיפה (מסלול ישיר) בהנחייתם של ד"ר נמרוד ברנוביץ' ופרופ' יצחק שיחור בשנת 2014. הדוקטורט עסק בזהות אתנו-לאומית של המיעוט הטיבטי והאויגורי בסין ובפזורה. עם סיום הדוקטורט, המשכתי ללימודי פוסט-דוקטורט במכון לאסיה ואפריקה באוניברסיטת הומבולדט בברלין (2016-2017).
כיום אני חברת סגל במחלקה ללימודי אסיה באוניברסיטת בר-אילן וחוקרת מיעוטים במערב סין, אתניות ולאומיות בסין, אסלאם וסכסוכים אתניים, ויחסי מזרח אסיה והמזרח התיכון.
דניאל כהן
בוגרת החוג ללימודי אסיה בהצטיינות, תכנית "עסקים באסיה" (שנת 2021).
במהלך התואר למדתי את היסודות של השפה והתרבות הסינית ואף ביקרתי בסין במסגרת קורס קיץ ב-Shandong University. בנוסף, לקחתי חלק בתוכנית חילופי סטודנטים שהתקיימה באופן מקוון באוניברסיטת ECNU (Shanghai). התוכנית שכללה למידה אינטנסיבית של השפה הסינית, שיפרה משמעותית את יכולות השפה שלי ואת הביטחון שלי לדבר בסינית.
בסיום הלימודים היה לי חשוב למצוא עבודה שתשלב את הידע והכלים שרכשתי בתואר. כיום, אני עובדת כ-customer success coordinator בחברתPTL Group . חברה אשר מספקת שירותי ניהול ותפעול לחברות ישראליות ובינלאומיות בסין. בנוסף לעבודה, התקבלתי ללימודי סינית ב-Shanghai Jiao Tong University במסגרת מלגת השגרירות הסינית.
יעל פרג'ון

בוגרת החוג מ-2010, במגמת סין (תואר משולב עם מדעי המדינה).
יעל מתגוררת בשנגחאי מאז סיום התואר. ב2009 הגיעה לראשונה לעיר במסגרת מלגה של אוניברסיטת שנגחאי למורים.
ב2010 התקבלה לעבודה בביתן הישראלי באקספו ולאחר מכן החליטה לקבוע את מגוריה בעיר ולצאת לדרך עצמאית.
נמרוד בריקמן
Chief of Staff (CoS) Product & Strategy Division, Mobileye
במסגרת תפקידו כ COS, נמרוד מרכז את פעילות האסטרטגיה והתווית המוצר של חברת מובילאיי בתחומי רכב אוטונומי (Autonomous Vehicle), מערכות עזר לנהג (ADAS), ו HD-Map לתחום האוטומוטיב. זאת לאחר ששימש כדירקטור אסטרטגיה ופיתוח עסקי של החברה בסין (בייג'ינג) בין השנים 2018-2020, בהן הקים את הנציגות הראשונה של החברה בביג'ינג לאחר רכישת מובילאיי ע"י Intel.
נמרוד הינו בוגר החוג ללימודי אסיה בשילוב עם החוג לכלכלה, ובשנתו השלישית לתואר השתתף בתוכנית לחילופי סטודנטים ב Shanghai Normal University. לאחר חזרתו השתתף וניצח בתחרות הנאומים Chinese Bridge Competition מטעם אוניברסיטת חיפה וזכה לייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית אשר התקיימה בסין. עם סיום התואר שימש כ Associate Manager בחברת Sheng-BDO, וסייע לחברות ישראליות מגוונות לפרוץ אל השוק הסיני ולגייס הון מגופים סיניים.
רועי קרייזמן
רועי קרייזמן ,נספח משרד התיירות של מדינת ישראל בסין.
במסגרת תפקידו כדיפלומט רשמי של מדינת ישראל בסין, רועי מנהל את כלל הנציגויות של משרד התיירות במרחב הסיני- שנגחאי ובייג'ינג, ואחראי על מיתוגה ושיווקה של מדינת ישראל כיעד תיירות מוביל בעיני התייר הסיני.
רועי הינו בוגר החוג ללימודי אסיה במחזור הראשון של התוכנית "עסקים באסיה" שנת 2015, מגמת סין. במהלך לימודיו למד והתגורר בשנגחאי ולאחר חזרתו עבד כמתרגל לשפה הסינית באוניברסיטה ואף נבחר כמתרגל מצטיין. במהלך שנת לימודיו האחרונה נבחר רועי להתמחות ברשת "מלונות דן" על מנת לפתח את שוק התיירות מסין. עם סיום לימודיו והתמחותו, מונה למנהל השיווק והמכירות לשוק הסיני של רשת מלונות דן, תפקיד שמילא כארבע שנים.
בשנת 2020 ,תחת משבר הקורונה העולמי, נכנס רועי לרשימת 16 המשפיעים בתיירות הסינית של מגזין התיירות היוקרתי Travel Link Daily עבור פעולות השיווק של משרד התיירות של מדינת ישראל בשוק הסיני בשנה זו.
יונתן בנטל

ד"ר אביטל בינה-פולק
מזה שנתיים אני חברת סגל במחלקה ללימודים הומאניסטים בטכניון. עם סיום לימודי התואר הראשון בחוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת חיפה, נרשמתי ללימודי תואר שני באנתרופולוגיה ונסעתי לסין לעשות עבודת שדה בנושא חינוך. את הדוקטורט סיימתי בשנת 2016 במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל-אביב. עבודת הדוקטורט התמקדה בנישואים חוצי-גבולות בין נשים סיניות לבין גברים מהונג-קונג. עם סיום הדוקטורט המשכתי ללימודי פוסט-דוקטורט באוניברסיטת מינכן. כיום המחקרים שלי מתמקדים חינוך, תהליכי למידה, הגירה וניידות בסין תוך מבט השוואתי לחברה הישראלית.
מאיה חן

ניב שוורץ

"כשסיימתי את הלימודים בחוג בשנת 2014, קיבלתי מלגת לימודים לאוניברסיטת NTNU בטיוואן בה רכשתי תעודת התמחות בסינית מנדרינית. בשנת 2015 לאחר שחזרתי לארץ עבדתי כאיש שיווק ומכירות בחברה המשווקת מוצרי יוקרה לסין, לאחר שנה כשכיר בשנת 2016 הקמתי את חברת הייעוץ שלי סינרג'י גלובל אשר מסייעת לחברות מערביות להקים מערך שיווק ומכירות בסין, יש לנו משרדים בסין, בישראל וכרגע עובדים על התרחבות לשווקים נוספים באסיה. בין לקוחותינו נמנות חברות בתחומים שונים: מכשור רפואי, חקלאות, אופנה, תוספי תזונה והייטק. ההכרה התרבותית וכישורי השפה אשר רכשתי בחוג היו הבסיס להצלחה שלי במסלול בו בחרתי."
ויקי אלמוג-אייזנברג

"בעשור האחרון עבדתי במספר סטרטאפים מבוססי טכנולוגיה בתחומים שונים ואפילו הקמתי כמה. אני יועצת לסטרטפים בתחום של התאמת מוצר/שוק ופיתוח עסקי, ובשנה האחרונה הצטרפתי למרכזי הפיתוח של אינטל ישראל כמובילת חדשנות עסקית."
יותם רונן

מיטל מרגוליס לין 林雨夢

ענבל בוחבוט
את היכרותי עם השפה הסינית התחלתי באוניברסיטת Zhong Shan שבעיר גואנג-ג'ואו, לאחר מכן עברתי להתגורר בעיר Yiwu לצורכי עבודה בתחום הייצור ואיתור ספקים ויצרנים.
מכיוון שכבר היה לי תואר ראשון בחינוך והוראה, כשחזרתי לישראל, עלה בי הרעיון ללמד את השפה הסינית בגילאים הצעירים. נרשמתי ללימודי תואר שני בחוג ללימודי אסיה באונ' חיפה, המשכתי להעשיר את הידע שלי בשפה הסינית, למדתי בקורסים שונים, מרתקים ומגוונים אודות התרבות הסינית. כל אלה יחד פתחו בפני את הדלת וכך הצטרפתי לצוות הוראת השפה הסינית של משרד החינוך. בתקופה של 8 השנים האחרונות אני מלמדת את השפה והתרבות הסינית בקרב ילדים בגילאים שונים, בבתי ספר יסודיים ובחטיבות ביניים.
ד"ר שאדי סכראן, עו"ד

הינו בוגר תואר ראשון במשפטים (L.L.B) ובלימודי אסיה (B.A) במגמת יפן בתוכנית המשותפת בפקולטה למשפטים ובחוג ללימודי אסיה מאוניברסיטת חיפה משנת 2012, מוסמך תואר שני במשפטי מסחרי (L.L.M in Commercial Law) בפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן, אוניברסיטת תל-אביב משנת 2015, ובעל תואר שלישי במשפטים (משפט בינלאומי פומבי) מאוניברסיטת קובה שביפן משנת 2019.
בשנת 2019, ד"ר סכראן קיבל מלגה מלאה והשתתף בקורסי החורף במשפט בינלאומי פומבי באקדמיה למשפט בינלאומי בהאג, הולנד.
כיום, ד"ר סכראן עובד במשרד עורכי הדין אליסף אוחיון שמתמחה בדיני עבודה ומשפט מסחרי.ד"ר גיא אלמוג
עינת אדרי

מירי נחום

עדיאל חורש
בוגר הפקולטה למשפטים ולימודי אסיה. לאחר ההסמכה כעורך דין הסבתי מקצוע לתפקידי פיתוח עסקי ומכירות בחברות הייטק. במשך עשור עבדתי בתחום הביטחוני ופתרונות בעולם המודיעין ואכיפת החוק עם התמחות במדינות אסיה. במסגרת העבודה ביקרתי בכל רחבי אסיה ובמדינות רבות נוספות בעולם (בסך הכל ביקרתי במעל 100 מדינות שונות), וניהלתי עסקאות גדולות מול גורמים בכירים בממשלות וגופי ביטחון. בין היתר שימשתי בתפקידי מכירות בכירים בחברת ורינט, לוג'יק ואחרות וכן הייתי ממקימי סטארטאפ בתחום הסייבר עם משקיעים מסין שצמח ל-50 עובדים עם משרדים בישראל, הונג קונג ובייג'ינג.
כיום אני עובד כמנהל פיתוח עסקי בכיר בחטיבת שירותי הענן של אמאזון (AWS) ומקדם פלטפורמות טכנולוגיות חדשניות בישראל, המזרח התיכון ואפריקה.
עדי אוזדובה

"בסיום הלימודים המשכתי כעוזרת מחקר עם ד"ר ארנית שני ולמדתי המון על ניתוח חומרים, מחקר אקדמי ואמביציה נשית, במקביל עבדתי בעמותה חינוכית הומניסטית ועסקתי בהנחיית קבוצות נוער ומבוגרים, פעילות חברתית במסגרת עמותות לקידום שוויון ורב-תרבותיות בחינוך ועבודה בבניית מוצר חינוכי, שיווק וניהול קשרי לקוחות.ב-2017 התקבלתי לתוכנית הצוערים לשלטון המקומי של עמותת שותפויות רוטשילד ולמדתי תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית באוניברסיטת חיפה. כיום אני עובדת כעוזרת מנכ"לית ואחראית תחום תיירות באשכול רשויות גליל מערבי שמאגד 13 רשויות מקומיות ומנהל שיתופי פעולה ביניהן בתחומים מגוונים."
כליל צימבליסטה

איילת דקל

החברה מתמחה במתן מענה לצורכיהם הייחודיים של שחקנים ישראלים והודים המבקשים להיכנס לזירה העסקית ישראל-הודו, וכל ההיבטים של הפעילות המסחרית בהודו ועם הודו.
כאחד ממשרדי עורכי הדין המובילים בישראל, אנו מציעים גם שירותים משפטיים מקיפים ללקוחות הודיים המעוניינים לפעול בישראל.
איילת מפתחת אינטראקציות עסקיות, קשרי מסחר ומסחר בין חברות ישראליות והודיות במגזרים וארגונים המבקשים להתפתח לשווקים חדשים
או להרחיב ולהעמיק פעילות קיימת תוך קבלת מענה מותאם למאפיינים הייחודיים לשוק ההודי.
ענבל זכאי - מטוס

יאיר זריבי

עדי ענבר - שמש

איתי וילדר

עמית חורי

נופר אליאש

שושי קגנובסקי

עובדת מול שווקי יפן, קוריאה, ויטנאם, סין ומרכז אסיה, מסייעת לייצא טכנולוגיה ישראלית לשווקים בינלאומיים.
בוגרת תואר ראשון בלימודי אסיה ושפה וספרות אנגלית, תואר שני במנהל עסקים בינלאומי (MBA) - התמחות באסיה.
עינת צור

יובל נעמן

זיו קרמר

ליאת סוזנה

הרדיו הבינלאומי של סין נוסד בשנת 1941 במטרה לקדם את ההבנה ההדדית והידידות בין העם הסיני לבין עמי העולם. הרדיו משדר ברחבי העולם ביותר מ-40 שפות, ותכניו כוללים ידיעות בנושאי פוליטיקה, חדשות אקטואליה, תרבות, כלכלה, מדע וטכנולוגיה. בנוסף, אתר האינטרנט של הרדיו הבינלאומי של סין (CRI Online) מופיע ב-61 שפות, כשהאתר העברי עלה לראשונה לרשת ב-23 בספטמבר 2009.
יואב קדישאי

תומר יחזקאלי

יובל גרזון

לב אוצ'יטל

צחר בר

זוהר מרום

סופיה גוגלב

מרים ירון

מיכאל ליאגין

פני גורביץ'

מיכל זרנקין

"לימודיי בחוג ושנת הלימודים בסין הקנו לי כלים מעולים להבין ולהתחבר לסין ולתרבותה ובכך לשלב את מיומנויותי בתחום בחיי
המקצועיים והחברתיים כאחד."
אבנר זיו

יונתן גבירץ

אבישי בר-מגן

אורן בר-אילן

הראל בר

רוני קדם

מאמרים נוספים...
מבזקים
חדש: תואר ראשון בלימודי אסיה ומדעי המדינה
חדש: מסלול משולב ללימודי אסיה והחוג לכלכלה
חדש: מסלול אסיה ולימודי סביבה
תכנית הסמינר המחלקתי של החוג ללימודי אסיה באוניברסיטת חיפה
לשנת תשפ"ג 2022-2023
סמינר מחלקתי 7.11.2022
Dr. Katarzyna Golik, The Polish Academy of Sciences, Warsaw, Poland:
The Schoolbooks of Post-Nomads:Extinguished Plurality of Educational and Cultural Patterns of China's Mongols
סמינר מחלקתי 28.11.2022
ד"ר נמרוד ברנוביץ', אוניברסיטת חיפה: כיצד חיות מסייעות להבניה מחדש של הזהות וההיסטוריה הטיבטית בשלושים השנים האחרונות?
סמינר מחלקתי 19.12.2022
ד"ר גיא שבבו, האוניברסיטה העברית:
מיומנו של היסטוריון דיגיטלי: מדעי הרוח הדיגיטליים בקוריאה הדרומית