תכנית הלימודים במסלול החד-חוגי

קורסים במסגרת החוג (80נ"ז)

קורסים עיוניים
בנוסף לקורסי החובה הנדרשים מתלמידי כל המגמות במסלול הדו-חוגי, על התלמיד במסלול החד-חוגי ללמוד מבוא מודרני שלישי. כמו כן עליו ללמוד קורסי בחירה עיוניים בתחום התמחותו בהיקף של 8נ"ז, כאשר אחד מן הקורסים הללו יהיה פרו"ס נוסף או סמינר נוסף.

קורסי שפה
תלמיד במסלול החד-חוגי יידרש ללמוד לפחות ארבע רמות של לימודי שפה וקורסי בחירה נוספים בשפה בהיקף של 8נ"ז.

מקבצים מחוגים אחרים (40נ"ז)
על התלמיד ללמוד מקבץ כללי אחד ומקבץ מובנה אחד כמפורט להלן:
א. מקבץ כללי שיורכב מקורסים על-פי בחירת התלמיד.
ב. מקבץ מובנה שיבחר מתוך הרשימה הבאה:
1. מקבץ בהיסטוריה כללית - העת החדשה.
המקבץ כולל: קורסי בחירה, סדנא למיומנויות מחקר וסמינר.
2. מקבץ במדעי המדינה - יחסים בינלאומיים.

המקבץ כולל: מבוא לממשל ופוליטיקה, מבוא ליחסים בינלאומיים, קורסי בחירה וסמינר.
3. מקבץ במשפטים (בהתאם לדרישות החוג ללימודים רב-תחומיים).
ניתן לבנות מקבצים נוספים בחוגים לגיאוגרפיה, כלכלה ועוד, באישור יועץ ב"א.

תלמיד במסלול החד-חוגי ישלים במהלך לימודיו לתואר פרו"ס אחד ושני סמינרים או שני פרו"סים וסמינר אחד ויכתוב סה"כ שלוש עבודות פרו"ס/סמינר במסגרת החוג. לפחות שניים מהקורסים הללו יהיו בתחום ההתמחות של התלמיד (סין, יפן או הודו). התלמיד יילמד סמינר נוסף (רביעי) ויגיש עבודה נוספת (רביעית) במסגרת המקבץ המובנה.

על מנת להשלים את חובותיו לתואר ראשון במסלול החד-חוגי במסגרת החוג, על התלמיד לצבור בשנים א'-ג' 80נ"ז במסגרת החוג, עוד 40נ"ז בשני מקבצים, וסה"כ 120נ"ז.